Normec Foodcare breidt lab activiteiten verder uit

Overname DRG

Normec Group neemt DRG over

Per maart 2021 maakt Delft Research Groep (DRG) onderdeel uit van Normec Group.

DRG is opgericht in 1994 en kent zijn oorsprong in de glastuinbouw. In de loop van de jaren heeft DRG zich ontwikkeld tot een toonaangevende internationale groep van laboratoria met vestigingen in Nederland en Peru. DRG richt zich op ontwikkelen en toepassen van innovatieve meetmethoden in akker-, land- en tuinbouw en de voedingssector. Het heeft daarmee een internationaal toonaangevende positie bereikt als leidende kennispartner en adviseur op het gebied van optimale productie en kwaliteit alsmede voedselveiligheid.

Voor Normec is het toetreden van DRG tot de groep van grote waarde. CEO Joep Bruins geeft aan: “door het toetreden van DRG met haar bijzonder brede scope van accreditaties en erkenningen zijn wij nog beter in staat om onze klanten in de volle breedte te kunnen ontzorgen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit is een prachtige aanvulling op onze zes bestaande Agro & Food laboratoria in de Benelux en Duitsland alsmede op de inspectie- en adviesdiensten van Normec Foodcare. Wij denken de diepgaande expertise van het DRG team binnen het Normec Foodcare verband echt fantastisch te kunnen inzetten.”

Bert van Tol (eigenaar / CEO DRG) “Voor de klanten en medewerkers van DRG is deze aansluiting bij Normec Foodcare een uitgelezen mogelijkheid om onze solide groei voor de lange termijn te kunnen doorzetten, ook internationaal. Wij denken dat voor alle partijen dit een kans is waarvan wij veel profijt verwachten. Bovendien voelt het voor ons als een heel natuurlijke overgang omdat we al intensief samenwerkten met de specialisten van Normec Foodcare en we ons zeer verwant voelen met het streven naar uitstekende dienstverlening gebaseerd op diepgaande specialistische kennis.“

Over Normec
Normec is een leidende organisatie op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance met meer dan 2.000 medewerkers in voornamelijk de Benelux en Duitsland. Normec onderscheidt zich door kennisintensieve dienstverlening te combineren met excellente serviceniveaus voor haar klanten mede door de inzet van vooruitstrevende technologie.

Normec is verheugd om DRG aan Normec Group toe te voegen. Samen met de andere laboratoria in de groep kunnen wij in de toekomst een nog bredere klantenkring van dienst zijn. De Delft Research Group is actief met laboratoria onder de naam Groen Agro Control, het adviesburo FytoConsult en Agro Expertiseburo. De werkzaamheden richten zich met name op fysische, chemische en microbiologische aspecten in de productie, handel en verwerking van planten, groente en fruit en levensmiddelen. Hiermee ondersteunt DRG haar klanten in de gehele handelsketen.Certificering nodig? Offerte binnen een dag!