Normec legt watersysteem aan voor schoon drinkwater in Kameroen

Normec legt watersysteem aan voor schoon drinkwater in Kameroen

Samen met ngo Wilde Ganzen zijn wij een project gestart in midden Afrika, waarbij wij ruim 20.000 inwoners voorzien van schoon (drink)water en sanitair.

Veilig (drink)water: we zijn er bij Normec dagelijks mee bezig. Voor onze klanten, maar ook voor degenen voor wie schoon water allesbehalve vanzelfsprekend is. Samen met ngo Wilde Ganzen zijn wij een project in midden Afrika gestart, waarbij wij ruim 20.000 inwoners willen voorzien van schoon (drink)water en sanitair.

Dit project vond plaats in het gebied Buea Town, waar de meeste bewoners met watertekorten kampten. Hier was de toevoer van het 30 jaar oude watersysteem onvoldoende om alle inwoners van water te kunnen voorzien. In sommige gemeenschappen was helemaal geen toegang tot water. Er waren veel negatieve gevolgen voor gezondheid en economie in de gemeenschappen door gebrek aan toegang tot schoon drinkwater.

Het doel was dan ook om een start te maken met het aanleggen van een adequaat watersysteem, zodat de bevolking van Buea Town toegang krijgt tot schoon drinkwater, water gerelateerde ziektes worden teruggedrongen, er minder tijd nodig is om water te halen en algemene hygiëne en sanitatie in de gemeenschap wordt verbeterd. Het volledige traject neemt meerdere jaren in beslag, maar de eerste fase is met succes afgerond.

De volgende activiteiten hebben plaatsgevonden:

  1. Een startonderzoek/haalbaarheidsstudie is gedaan.
  2. 10 bijeenkomsten met de gemeenschap en 3 algemene vergaderingen zijn gehouden.
  3. Een telling van huishoudens heeft plaatsgevonden.
  4. Het watercomité is opgezet, waarbij regels en procedures zijn ontwikkeld, en het comité heeft een training gehad.
  5. Een nieuwe watertank in Vassingi-Moli is gebouwd en reparatie van twee bestaande watertanks gerealiseerd.
  6. Het waterleidingsysteem is gerenoveerd en deels nieuw aangelegd.
  7. Diverse tappunten zijn aangelegd en kranen zijn gerepareerd.

Dit was de eerste fase van het project en uiteindelijk worden 10 gemeenschappen met ruim 20.000 inwoners voorzien van schoon (drink)water. Toegang tot hygiëne is een heel belangrijk aspect van gezondheid.

Rol van Normec

Normec committeert zich aan deze samenwerking met een budget van € 50.000. Daarnaast zullen projecturen worden gereserveerd voor medewerkers die ter plekke willen meehelpen bij de aanleg van de watervoorzieningen. Wij zijn trots dat wij een bijdragen kunnen leveren aan dit mooie project en de eerste resultaten die we hebben behaald.Certificering nodig? Offerte binnen een dag!