Normec Life Safety & Environment breidt lab activiteiten verder uit

Overname OWS

Normec Group neemt OWS over

Per 1 november 2020 maakt Organic Waste Systems (OWS) onderdeel uit van de Normec Group

OWS werd in 1988 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Gent en heeft dochterondernemingen in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten. Op dit moment heeft het bedrijf zo’n 115 mensen in dienst. OWS is wereldleider op het vlak van de bepaling van de biologische afbreekbaarheid en composteerbaarheid. Het bedrijf heeft daarnaast verschillende vergistingsprocessen ontwikkeld voor de verwerking van huishoudelijk afval en ander organisch materiaal (de ‘DRANCO-technologie’), waarmee OWS tot de top 5 in de wereld behoort.

Labo-activiteiten groeien
De labo-afdeling van OWS groeit fors door de stijgende vraag naar biologisch afbreekbare materialen ter vervanging van persistente fossiele kunststoffen. Dit kadert in de wereldwijde strijd tegen ‘plastic pollution’ in de oceanen en het milieuverbetering in het algemeen.

Wereldwijd gecertificeerd
OWS is het enige bedrijf ter wereld dat gecertificeerd is door alle certificerende instellingen wereldwijd, die certificaten uitgeven met betrekking tot biologische afbreekbaarheid en composteerbaarheid van bio plastics waaronder TÜV Austria, TÜV Rheinland, BPI, JBPA, Australasiam Bioplastics.

Normec is verheugd om OWS aan de Normec Group toe te voegen. Voor Normec biedt OWS de mogelijkheid om het dienstenaanbod van de groep uit te breiden en zo een sprong te maken naar onze doelstelling om een Europese TIC-speler te worden die een one-stop-shop aanbiedt op alle relevante gebieden binnen onze divisie Life Safety & Environment. Het is de bedoeling dat OWS op zelfstandige wijze verder zal groeien. Voor de labo activiteiten zal worden gezocht naar samenwerking met andere labo’s binnen de Normec Group.

Lees hier het volledige persbericht.Certificering nodig? Offerte binnen een dag!