Veilig (drink)water en een gezonde werkomgeving

Normec BioBeheer

Normec BioBeheer is een onafhankelijk bacteriologisch onderzoeksbureau met een geaccrediteerd laboratorium op het gebied van water en binnenmilieu. Onze deskundigen nemen water- en binnenmilieu monsters en stellen heldere analyses op. Met grondig onderzoek en inspecties en met gedegen advies garandeert Normec Biobeheer de veiligheid van (drink)water en een gezonde werkomgeving.

Bezoek normecbiobeheer.nl

Normec BioBeheer staat voor de veiligheid van (drink)water en een gezonde werkomgeving door onderzoek en inspectie. Onze diepste overtuiging is dat we een grote bijdrage kunnen leveren aan het veilig gebruik van (drink)water en zorgen dat werknemers kunnen werken in een gezonde werkomgeving. Gedreven en nuchter zijn we altijd op zoek naar vernieuwing, naar de beste onderzoeksmethodes en de nieuwste inzichten op het gebied van onderzoek. Normec BioBeheer werkt nauw samen met Normec AquaServa, een onafhankelijk adviesbureau voor gebouwveiligheid.

Een overzicht van enkele van onze diensten:

  • Legionella analyse
    Bedrijven en instellingen zijn wettelijk verplicht om water periodiek te laten onderzoeken op de aanwezigheid van de Legionella bacterie. Als ISO17025 geaccrediteerde instelling is Normec BioBheer de partij voor het analysen van uw Legionella watermonsters. Normec BioBeheer is als een van de weinige laboratoria in Nederland geaccrediteerd voor het gebruik van de zogenaamde PCR-methode. Hierbij wordt de bevestiging en de typering van de Legionella bacterie uitgevoerd via DNA-onderzoek. Dit levert een aanzienlijke tijdswinst op ten opzichte van de traditionele bevestigingsmethode.
  • Legionella analyse afvalwater
    De analyse van afvalwater op Legionella is een vak apart. De analyse van afvalwater is lastiger dan drinkwater, omdat het veel meer verschillende micro-organismen bevat. Normec BioBeheer is het enige laboratorium in Nederland dat zowel geaccrediteerd is voor de monstername én analyse van Legionella in Afvalwater conform NEN-EN-ISO 19458/NEN-EN-ISO 11731.
  • Microbiologische lucht- en oppervlak onderzoek
    Micro-organismen zijn aanwezig zowel in de buitenlucht als op de werkplek. Normec BioBeheer onderzoekt de aanwezigheid van (schadelijke) bacteriën, schimmels en gisten door het nemen en analyseren van microbiologische binnenmilieu monsters (zowel van lucht als oppervlakken. Door het opsporen kan inzicht worden gekregen over het verbeteren van de luchtbehandelingsinstallatie, het ventilatie kanaal en/of de werkplek.

Normec BioBeheer is een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium. Voor de volledige en actuele scope van onze accreditatie verwijzen wij u graag naar de website van de RvA. Normec BioBeheer is lid van Fenelab, de branchevereniging voor geaccrediteerde laboratoria en kalibratie- en inspectie-instellingen in Nederland. Hierin is zij onder andere actief in de Commissie Accreditatie. Normec BioBeheer is daarnaast ook nog van lid van de NEN subnormencommissie Microbiologische Parameters. Hierdoor werkt Normec BioBeheer mee aan het opstellen en actualiseren van nationale normen en het verzorgen van inbreng in Europese en internationale normalisatie van methoden voor microbiologisch onderzoek van water en slib.

Kijk voor meer informatie over onze diensten op onze site, of neem direct contact met ons op via 088 – 0062 500 of per mail info-biobeheer@normecgroup.com.Certificering nodig? Offerte binnen een dag!