Normec OWS

Normec OWS is wereldwijd marktleider in het testen van de biologische afbreekbaarheid en composteerbaarheid van verschillende materialen. Als onafhankelijk laboratorium biedt Normec OWS afbraak- en toxiciteitstesten en een breed scala aan aanvullende diensten, zoals afvalbeheer en consulting op het gebied van duurzaamheid.

Bezoek normecows.com

Over Normec OWS
Normec OWS werd in 1988 opgericht. Het hoofdkantoor en de belangrijkste laboratoria zijn gevestigd in Gent (België). In 2021 werd een dochterlaboratorium geopend in de VS. Normec OWS heeft ook langdurige samenwerkingsverbanden met partners in Japan, China en Korea.

Wat maakt Normec OWS uniek?

  • Als onafhankelijk laboratorium heeft Normec OWS een internationale reputatie opgebouwd in biologische afbraak- en composteringstesten.
  • Normec OWS is het enige laboratorium wereldwijd dat erkend is door alle certificeringsinstanties op het gebied van biologisch afbreekbare of composteerbare materialen.
  • Normec OWS heeft meer dan 25 jaar ervaring met biogas en is een expert op het gebied van anaerobe vergistingstesten.

Een overzicht van enkele diensten:

  • Biodegradatie-, composterings- en ecotoxiciteitstesten: deze testen tonen aan hoe materialen onder verschillende omstandigheden afbreken en hoe ze zich gedragen wanneer ze in verschillende omgevingen terechtkomen.
  • Afvalinspecties: kwaliteitscontroles en analyses van de samenstelling van afvalstromen, maar ook technische analyses van afvalverwerkingsprocessen en -installaties.
  • Duurzaamheidsbeoordelingen: de milieu-impact van een product of dienst berekenen op basis van representatieve gegevens, voor duurzame ontwikkeling.

Kwaliteits- en milieubeheersysteem
In 2017 heeft Normec OWS een milieubeheersysteem opgezet volgens de internationale ISO 14001-norm, om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. Op deze manier kan er systematisch gewerkt worden aan het verbeteren van de milieu-impact.

Voor meer informatie over onze diensten kijk op de website, of neem direct contact met ons op via +32 (0)9 233 02 04 of per mail info-ows@normecgroup.com.De nummer één in kwaliteit, veiligheid en risicobeheersing

Neem contact op